Μεθεορταστική ανακύκλωση

Τι μπορούμε να κάνουμε με όλα αυτά τα – λιγότερο ή περισσότερο – άχρηστα αντικείμενα που ξαφνικά μας περιστοιχίζουν μετά τις γιορτές ?

1. Ανταλάξτε τα δώρα που δεν θέλετε ή δεν χρειάζεστε.  Σκεφτείτε κάποιον που θα του είναι χρήσιμα ή δώστε τα στο επόμενο ανταλακτικό παζάρι.  Περισσότερες πληροφορίες για την ανταλλακτική οικονομία θα βρείτε στο http://antallaktiki.gr/

2. Χαρίστε σε ιδρύματα καινούρια δώρα ή παλιά αντικείμενα που δεν σας είναι χρήσιμα πλέον όπως παλιά ρούχα η παιχνίδια των παιδιών.

3. Η εποχή όπου «τα δώρα δεν δωρίζονταν» έχει περάσει ανεπιστρεπτεί … Αν σας πήραν κάτι πολύ όμορφο που όμως δεν χρειάζεστε, γιατί δεν το κρατάτε στο συρτάρι ως πιθανό μελλοντικό δώρο ?  Κάποια στιγμή που δεν θα έχετε χρόνο η χρήματα για να πάρετε κάτι σε ένα κάλεσμα της τελευταίας στιγμής το δώρο αυτό θα σας σώσει !

4. Ενα απο τα κλασσικά δώρα των Χριστουγέννων είναι οι ηλεκτρικές συσκευές.   Τα προιόντα τεχνολογίας ειναι τα μόνα των οποίων οι τιμές πέφτουν, δίνοντας μας έτσι την ευκαιρία για συχνή ανανέωση.  Σκεφθείτε καλά όμως πριν πάρετε ενα ακόμη καινούριο ηλεκτρονικό γκατζετ, τι θα κάνετε με το παλιό σας.  Η ανακύκλωση ηλεκτρικών συσκευών είναι μια επιλογή, αν δεν έχετε να χαρίσετε κάπου το παλιό σας γκατζετ.  Για περισσότερες πληροφορίες  http://www.electrocycle.gr/

5. Πολύ σημαντικό είναι να μην ξεχάσετε να ανακυκλώσετε όλες τις συσκευασίες των δώρων σας στους ειδικούς κάδους ανακύκλωσης συσκευασιών.

6. Όσο για τα αποφάγια, επειδή στις μέρες μας δυστυχώς κάποιοι δεν έχουν να φάνε, αν εσείς είστε απο τους τυχερούς που φάγατε και σας περίσεψε και φαγητό, μπορείτε να δωσετε οτι σας περίσεψε σε κάποιον άστεγο ή στα αδέσποτα της γειτονιάς σας.

Αρέσει σε %d bloggers: