Μειώστε τα απόβλητα στο γραφείο σας!

Μειώστε τα απόβλητα στο γραφείο σας!.

green-officeΔιαχείριση αποβλήτων

–          Χρησιμοποιώντας και τις δύο πλευρές του χαρτιού όταν εκτυπώνετε ή βγάζετε φωτοτυπίες μειώνετε κατά 50% την κατανάλωση χαρτιού.

–          Δύο συνάδελφοι μπορούν να διαβάσουν το ίδιο εκτυπωμένο έγγραφο. Δεν χρειάζεται, πάντα, ο καθένας να έχει το δικό του αντίτυπο.

–          Μην τυπώνετε όλα τα e-mails. Τα εκτυπωμένα έγγραφα καταλαμβάνουν χώρο και σπαταλούν χαρτί, μελάνι και το χρόνο σας (προκειμένου να τα αρχειοθετήσετε στα σωστά ντοσιέ).

–          Επαναχρησιμοποιήστε τα «παλιά» ντοσιέ και τις κούτες. Απλώς βάλτε καινούργιες ετικέτες.

–          Μοιραστείτε με τους συναδέλφους σας τις εφημερίδες και τα περιοδικά.

–          Αντικαταστήστε τη συσκευή του φαξ με κάποια που λειτουργεί με απλό χαρτί. Κάποια φαξ μπορούν να τυπωθούν και σε χαρτί που έχει ήδη χρησιμοποιηθεί από τη μία πλευρά.

–          Αποφύγετε -όσο μπορείτε- να στέλνετε φαξ με συνοδευτική σελίδα (cover sheet)

–          Καταργήστε τα πλαστικά ή χάρτινα ποτήρια μιας χρήσης, αλλά και κάθε άλλο προϊόν που δεν μπορεί να ξαναχρησιμοποιηθεί.

–          Επιλέξτε αναλώσιμα είδη από ανακυκλωμένο χαρτί.

–          Χρησιμοποιήστε μελάνια για τους εκτυπωτές σε επαναχρησιμοποιημένα δοχεία, τα οποία βέβαια θα δώσετε για να σας τα ξαναγεμίσουν.

–          Πληρώστε τους λογαριασμούς μέσω προγραμμάτων ηλεκτρονικής πληρωμής όταν αυτό είναι εφικτό. Παρόλο που και πάλι θα υπάρχουν κάποια έγγραφα, θα απορρίπτεται πολύ λιγότερο χαρτί.

–          Όταν αγοράζετε καινούριες ηλεκτρονικές συσκευές, λάβετε υπόψη κάποιο πρόγραμμα μίσθωσης, το οποίο περιλαμβάνει ορθή επαναχρησιμοποίηση και ανακύκλωση.

–          Χαρίστε ή ανακυκλώστε τις παλιές σας ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές.

–          Χρησιμοποιήστε συνδετήρες αντί για συρραπτικό όπου αυτό είναι εφικτό.

–          Σβήστε και ξαναχρησιμοποιήστε δίσκους υπολογιστών, αντί να πετάξετε τους παλιούς και να αγοράσετε καινούριους.

–          Χρησιμοποιήστε μία προσαρμόσιμη σφραγίδα για την αλληλογραφία σας αντί για ετικέτες μιας χρήσης.

–          Χρησιμοποιήστε τα μέσα μαζικής μεταφοράς για να πάτε στη δουλειά. Αν επιμένετε να οδηγείτε, κάντε συνεπιβατισμό (carpooling) με ένα φίλο (ή και δύο). Και οι δύο επιλογές βοηθούν στην πρόληψη σπατάλης καυσίμου, ρύπανσης του αέρα και περιορίζουν το κυκλοφοριακό πρόβλημα στην πόλη σας.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: